Ψυχρολουσία υπό 40º C

Γράφει ο Γιώργος Χουδαλάκης
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ θεωρείται «φιλέτο». Σήμερα, όμως, παραπέμπει περισσότερο σε μηχανή του κιμά. Οι πρόσφυγες, που θεωρητικά θα είχαν μετεγκατασταθεί από το χειμώνα, παραμένουν -ντάλα καλοκαίρι- στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου και των εγκαταλελειμμένων ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τα πρώτα σαραντάρια του Ιουνίου «έλιωσαν» και τις τελευταίες αντοχές της προσφυγικής πολιτείας των 3.800 εξαθλιωμένων. Οι κίνδυνοι των επιδημιών, κυρίως για τα παιδιά, βρίσκουν μοναδική άμυνα στους εμβολιασμούς και την ανθρώπινη ασπίδα που εξακολουθούν να υψώνουν γιατροί και εθελοντές.

Ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου, όμως, δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλια. Οι σκηνές που φθάνουν πια μέχρι την λεωφόρο Ποσειδώνος, υπενθυμίζουν εμφατικά ότι το Ελληνικό έχει ήδη «σκάσει».

Η θερμοπληξία δεν θα ρωτήσει κανένα αν βρέθηκαν οι απαραίτητοι χώροι μετεγκατάστασης. Η από εδώ πλευρά του Αιγαίου δυστυχώς αποτελεί για χιλιάδες ανθρώπους μια ψυχρολουσία αναλγησίας υπό σαράντα βαθμούς Κελσίου. Οι ανάγκες επισημάνθηκαν. Ο σχεδιασμός εξαγγέλθηκε. Ακολούθησε η απραξία. Ό,τι δεν κάναμε, έστρωσε ένα κολασμένο «Ελληνικό» δρόμο γεμάτο από σχέδια και καλές προθέσεις.

ΥΓ.: Το καλό δεν είναι να τα λες καλά, αλλά αυτός που τα λέει να κάνει αυτά που λέει.  Ζήνων

spacer

Leave a reply