Πυροβολώντας τα πόδια μας

Γράφει ο Γιώργος Χουδαλάκης

Η ΧΩΡΑ αναζητά «τουριστικό σωσίβιο» εν μέσω μνημονιακού οικονομικού ναυαγίου. Την ίδια ώρα, η τρύπα της υγείας σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς οδηγεί στον πάτο της θάλασσας την ποιότητα των υπηρεσιών, αποθαρρύνοντας χιλιάδες εν δυνάμει τουρίστες. Ακόμα και νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη δεν εγγυώνται την αυτονόητη αντιμετώπιση μιας κακιάς στιγμής.

Οποια οικογένεια επιλέξει να ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα έλλειψης παιδιάτρου. Αν κάποιος νεφροπαθής θέλει να απολαύσει το Αιγαίο, τον τελικό του προορισμό θα τον καθορίσει η καθόλου αυτονόητη δυνατότατα αιμοκάθαρσης. Τα ίδια ισχύουν για καρδιοπαθείς και άλλους χρονίως πάσχοντες. Και αν συμβεί «έκτακτο περιστατικό», η έλλειψη ασθενοφόρων και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, μόνο για άμεση αντιμετώπιση δεν προϊδεάζουν.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στην ηπειρωτική Ελλάδα, αφού παρόμοιες είναι οι συνθήκες ακόμα και στο Πήλιο. Και αν η κατάσταση λειτουργεί αποτρεπτικά για ολιγοήμερες διακοπές, τι να πουν οι κάτοικοι που την αντιμετωπίζουν μόνιμα;

Οι ανεπάρκειες στον χώρο της υγείας ισοδυναμούν με πυροβολισμό στα πόδια μας. Μοιραία… κουτσαίνουμε.

ΥΓ.: Ο,τι παθαίνει το κορμί, το φταίει το κεφάλι.

spacer

Leave a reply