Παιδιά ενός κατώτερου Θεού

HOUDA

 

 

Η ΑΝΤΟΧΗ μιας αλυσίδας καθορίζεται από τον πιο αδύναμο κρίκο της. Η οικογένεια αποτέλεσε την αποτελεσματικότερη άμυνα τη χώρας απέναντι στη μνημονιακή επίθεση. Ως άλλοι κρίκοι, παππούδες, γονείς, παιδιά, αντέχουν και διατηρούν την κοινωνική συνοχή και την επιβίωση των χιλιάδων ανέργων και απόρων.

Ομως, υπάρχουν και κομμάτια της αλυσίδας που έχουν υποστεί ρωγμές. Τα παραμελημένα, κακοποιημένα και παραστρατημένα παιδιά παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση στα χρόνια του μνημονίου. Οι ανήλικοι που συνωστίζονται στα γραφεία των εισαγγελέων θα δημιουργούσαν μια πόλη.

Τα παιδιά εκτός οικογένειας πολλαπλασιάζονται. Σχεδόν στο σύνολό τους, παιδιά ενός κατώτερου θεού, προέρχονται από «προβληματικές» οικογένειες. Το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε, αφήνοντας τους αδύναμους στη μοίρα τους. Οι αποδυναμωμένες υπηρεσίες αδυνατούν να παρέμβουν όπου τα προβλήματα ξεπερνούν τη φτώχεια και μετατρέπονται σε ψυχολογικά.

Τα τέκνα αυτής της μήτρας οδηγούνται συχνότατα στην παραβατικότητα. Και δυστυχώς επιστρέφουν στην εκτός νόμου δράση και μετά την προσπάθεια σωφρονισμού. Ο εγκλεισμός τους είναι η απόδειξη της αδυναμίας μιας αλυσίδας έτοιμης να σπάσει. Αν δεν προστατεύσουμε τους κρίκους, δεν θα υπάρχει αλυσίδα.

ΥΓ.: Οσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει! Νίκος Καζαντζάκης

spacer

Leave a reply