Καλομαγειρεμένα ψέματα

Γράφει ο Γιώργος Χουδαλάκης

ΤΟ ΨΕΜΑ τρώγεται καλομαγειρεμένο, αλλά η αλήθεια τρώγεται ωμή. Η ωμή αλήθεια είναι ότι όλα τα καλομαγειρεμένα που έτρωγε τόσα χρόνια ο Ανδρέας Μαρτίνης στα γκουρμέ εστιατόρια στηρίζονταν στα ψέματα. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερυθρού Σταυρού» σήμερα σταυρώνεται ακόμα και από αυτούς που επίκειται ως μάρτυρες.

Ο παριστάμενος στη σύμβαση δικηγόρος με τη Hospitalia δεν συνηγορεί υπέρ των ισχυρισμών του ότι τα αδικαιολόγητα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του προέρχονται από κληρονομιά της συζύγου του. Του έκανε, δηλαδή, την κηδεία ενισχύοντας την επικρατούσα άποψη, που τον οδήγησε στην προφυλάκιση, ότι πρόκειται για «προμήθεια» που εισπράχθηκε από τον Μαρτίνη ώστε να προμηθεύσει με νοσοκομειακό υλικό η Hospitalia τον «Ερυθρό Σταυρό». Η αξιοπιστία του, άλλωστε, δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Η έρευνα των πεπραγμένων του δείχνει επτά πωλήσεις ακινήτων σε τιμές προκλητικά χαμηλές –σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες- που προκάλεσαν ζημιές περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων. Οσο και να το καλομαγειρέψεις, όταν πουλάς 40% κάτω από τις εμπορικές τιμές δεν κάνεις λάθος. Κάνεις έγκλημα.

Υ.Γ.: «Κάθε στιγμή τα λόγια μας είναι το ψέμα και μόνο η πράξη μας η αλήθεια». Τάσος Αθανασιάδης

 

spacer

Leave a reply